Η Instrutora Grega

Η Instrutora Grega άρχισε να εξασκεί την capoeira με τον Mestre Parente (Cordao de Ouro) το 2003 στο Μάντσεστερ, όπου σπούδασε Μοριακή Βιολογία. Με βάση την Αγγλία, είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πολλές εκδηλώσεις capoeira, όχι μόνο στο εσωτερικό του Ηνωμένου βασιλείου αλλά και στο εξωτερικό, όπως στην Αυστρία, την Ιταλία, τη χώρα των Βάσκων, την Ελλάδα και τη Βραζιλία.

 

Γνωρίζοντας ότι μετά το διδακτορικό της θα επέστρεφε στον τόπο της και θέλοντας να συνεχίσει να προπονείται και να αναπτύξει τις δυνατότητές της με την ίδια ομάδα στη χώρα της, η Instrutora Grega επεδίωξε την ίδρυση της Cordao de Ouro Crete το 2008.

 

Θαυμάζοντας το μοναδικό στυλ και τη δουλειά του Mestre Papa Leguas», διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο στην Κρήτη το Σεπτέμβριο του 2008. Κατόπιν ξεκίνησε να διδάσκει capoeira στη νεοσύστατη Capoeira Cordao de Ouro στο Ηράκλειο, ενώ τον Δεκέμβριο, ο Mestre μετακόμισε στην Κρήτη. Από τότε, η Instrutora Grega ταξίδεψε και προπονήθηκε με τον Mestre Papa Leguas σε διάφορες εκδηλώσεις, στην Ευρώπη και στη Βραζιλία. Το 2009 η CDO Crete γιόρτασε τo πρώτo Batizado το οποίο διαδέχθηκαν πολλά ακόμα.

 

Δύο χρόνια αργότερα, το 2010, ο Mestre Papa Leguas μετακομίζει στο Νόριτς πριν τη μόνιμη μετακόμιση στη Βραζιλία. Μέχρι σήμερα, η Instrutora Grega διδάσκει τα περισσότερα από τα μαθήματα υπό την καθοδήγηση του Mestre και συνεχίζει να διοργανώνει και να φιλοξενεί τα batizados της ακαδημίας, σεμινάρια με προσκεκλημένους καθηγητές από το εξωτερικό καθώς και επιδείξεις και ανοιχτά σεμινάρια.