Συχνές ερωτήσεις

Η capoeira λοιπόν είναι πολεμική τέχνη ή χορός;

 

Η capoeira είναι μια μοναδική μορφή τέχνης η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο. Έχει πράγματι πολλά στοιχεία πολεμικής τέχνης και αυτός ήταν αρχικά ο προορισμός της από τους δημιουργούς της. Ωστόσο, επειδή οι κινήσεις χαρακτηρίζονται από ρευστότητα και έκφραση, πολλοί την περιγράφουν ως ένα «χορό». Για εμάς, η capoeira είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι όπου οι κινήσεις ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο capoeiristas που αλληλεπιδρούν σε μια σταθερή ροή. Δεν υπάρχουν συστήματα βαθμολόγησης και αυτή η αλληλεπίδραση βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, τη διασκέδαση, τη φιλία και τη στρατηγική και όχι στον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα.

 

Μπορώ να κάνω capoeira;

 

Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει με τα βασικά στοιχεία της capoeira, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου ή φυσικής κατάστασης. Η capoeira είναι ιδανική για παιδιά, άνδρες και γυναίκες. Αυτό που χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει capoeira είναι η βούληση να μάθει. Αν και πολλοί αισθάνονται φόβο όταν δουν επιδείξεις capoeira, θα πρέπει να θυμούνται ότι τα ακροβατικά και κινήσεις υψηλότερου επίπεδου μπορούν να εισαχθούν σε ένα παιχνίδι, αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι απαραίτητα για να υπάρξει ένα παιχνίδι. Ο καθένας έχει διαφορετικό στυλ και το σημαντικότερο, διαφορετικά δυνατά σημεία, όπου και εστιάζουμε.

 

Πότε μπορώ να έρθω σε ένα μάθημα;

 

Αν δεν έχετε δοκιμάσει capoeira πριν, συνιστούμε να έρθετε είτε τη Δευτέρα ή την Τετάρτη σε ένα μάθημα αρχάριων (19:30-20 :30). Το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα είναι δωρεάν.

 

Τι χρειάζεται να φοράω στο μάθημα;

 

Είναι απαραίτητη η φόρμα, ενώ μπορείτε να κάνετε προπόνηση είτε ξυπόλητοι ή φορώντας μαλακά, ελαφριά αθλητικά παπούτσια. Υπάρχουν επίσης αποδυτήρια και ντους.